El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram organitza amb èxit el primer Sopar-Trobada del sector amb assistents de tot Espanya

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

Amb prop de 300 assistents de tot Espanya, ha tingut lloc el Sopar-Trobada del sector dels carnissers, una cita, la primera, que ha servit per establir nexos d’unió i com a punt de relació entre els diferents professionals minoristes del sector carni, provinents de diferents punts de la geografia espanyola, amb els representants dels gremis que s’hi trobaven: Barcelona, València, Galícia, Biscaia, Tarragona, Girona, Lleida i Fedecarni, la federació italiana. El sopar, organitzat i convocat pel Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Província a l’hotel Crowne Plaza Barcelona, ha estat previ a l’organització de la segona edició de la fira iMeat, única cita adreçada als professionals de sector detallista de la carn que el Gremi ha impulsat a Espanya.

La primera trobada del sector ha tingut el suport de:

El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques, tot i que oficiament se cirscunscriu a Barcelona, manté relacions excel·lents tant amb els gremis d’altres províncies com amb la resta de professionals d’Espanya, amb els quals comparteix els cursos de formació i les seves experiències, gracies a les possibilitats que ofereixen les xarxes socials i les noves tecnologies.

Innovació i desenvolupament al sector minorista
A la fira iMeat, que ha tingut lloc els dies 6 i 7 d’octubre, la innovació ha estat la protagonista. El sector de la carn és el que més nota els vaivens de l’economia i el perfil dels visitants de la fira (100% carnissers i xarcuters) saben que, per estar en el mercat, cal invertir en innovació, en qualitat i en formació. Els tres pilars del sector carni minorista. La fira iMeat ha ajudat els visitants professionals a tenir millors armes per presentar productes diferenciats, i amb valor afegit a les carnisseries i xarcuteries, que ajudin a vendre més.

El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona, impulsor de la fira iMeat a Espanya, també dóna molt de valor a la formació. “La formació és la clau per al sector”, opina Xavier Gallifa, president del Gremi. “Des de la web gremicarnissers.com oferim tot un servei de cursos presencials i online que resulten molt útils per al professional de la carnisseria. Si s’està format, es ven més, es poden oferir productes que destaquin la nostra carnisseria i oferir un valor afegit al nostre client”.

Precisament, durant la fira, el Gremi ha promocionat una sèrie de conferències i ponències per posar al dia al professional: Tall de pernil professional amb Santiago Juárez,  Formación Avanzada, que va comptar amb el tallador de pernils Jordi Rodríguez, de l’Associació de Talladors de Pernil de Catalunya; Ibèrics, del camp a l’aparador amb Antonio Caballero, de Dehesa Las Cumbres; El futur de la carn; La revaloració de la carn de boví mitjançant la maduració, amb Núria Panella, tècnica del grup de Qualitat del producte d’IRTA o La transformació digital del negoci de la carn, a càrrec de Xavi García, consultor en màrqueting online.

La fira va ser l’escenari on es van lliurar els diplomes del III Concurs de Llonganissa, organitzat per la Fundació dels Oficis de la Carn, i on es va organitzar la taula rodona titulada Experiències d’èxit, on es van mostrar diferents models de negoci amb la participació d‘Àlex CastanyAntoni GàlvezJulián Burguillo i Pepe Chuletón.

 

L’estand del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona, en un moment dels tallers impartits.

Però també hi ha hagut  presentacions de xai  com les que van fer Vero Escobar, de Carnes Viver, de Valencia; María Luisa Tejero, de Carnicería María Luisa Tejero, La Puebla de Alfindén, Saragossa; Mari Carmen Vera, de Carnicería Mari Carmen Vera de Saragossa o Javier Quiñonero, de Carnisseries Quiñonero de Barcelona.

I també es van impartir classes magistrals de 45 minuts per alguns de professionals que més i millor formen a través dels cursos del Gremi: Ana Paris, Yolanda i Cinta CasternadoOlga Arroyo, Manuel Santos i Vicente Romero. Aquestes presentacions o  classes magistrals també han comptat amb la col·laboració d’un equip de carnissers italians, que han mostrat el seu saber fer davant d’una concorreguda audiència.

Darrera del Gremi hi ha tot un equip humà que aposta per la innovació, la qualitat i sobretot la formació entre els més de 600 establiments agremiats

i els 4.000 professionals que s’hi integren.

Alguns dels elaborats que es van presentar a la fira iMeat:

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad