Dia Internacional de la Conscienciació de les pèrdues i el malbaratament alimentari

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

 

El 29 de setembre se commemora el Dia Internacional de la Conscienciació de les pèrdues i el malbaratament alimentari. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) ha designat aquest dia per contribuir a sensibilitzar sobre la importància d’aquest problema i les seves possibles solucions. Segons la FAO al món cada any es malbarata un terç dels aliments produïts, les causes són múltiples i cal identificar-les. I des del Gremi ens hi sumem!

A la Unió Europea (UE) es calcula que cada any es generen aproximadament 88 milions de tones de residus alimentaris i es calcula que el 53% del malbaratament es produeix a les llars.

 

Teniu més informació de la campanya en aquest enllaç.

 

Una de les causes que més contribueix a aquest malbaratament és la interpretació errònia per part del consumidor de la data de consum indicada a l’etiqueta dels productes.

  • La data de caducitat ens indica fins a quina data l’aliment es pot consumir amb seguretat. No consumiu cap producte si ha superat la data de caducitat.
  • La data de consum preferent ens indica fins a quina data l’aliment té la qualitat esperada. Un cop depassada la data de consum preferent  l’aliment encara és segur, de manera que es pot consumir  sempre que s’hagi conservat com indica el fabricant, l’envàs es trobi intacte i l’aliment conservi les característiques organolèptiques pròpies.

Treballar per a la reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari és una responsabilitat compartida entre tots que genera beneficis per a la salut del nostre planeta i per a la societat.

 

Convidem a tothom a sumar-se a aquesta commemoració recordant aquests consells: Contra el malbaratament tu hi tens molt a fer!!!

 

 

      

Comentaris

Noticies Relacionades

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad