La participació del Gremi a Mercat de Mercats ha estat tot un èxit

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre vam participar, com a única representació del nostre sector, amb una parada a Mercat de Mercats. El nombre d’assistents va superar totes les expectatives, més de 40.000 persones! I gràcies a la bona predisposició, la implicació i la bona organització de l’equip que hi va participar es va poder anant reposant la vitrina, oferint en tot moment diferents tipus d’hamburgueses, broquetes, botifarres, peces nobles, etc.

Els visitants compraven els productes que, posteriorment, preparaven a les barbacoes habilitades. I quan ens demanaven on els podrien trobar, els donàvem la targeta del Gremi amb la web on poden cercar els establiments agremiats!

 

 

Durant el taller infantil d’hamburgueses, vam explicar la importància, per a la salut, de menjar La Bona Carn comprada en els establiments de proximitat a Mercats o carrers.

Activitats del Gremi a Mercat de Mercats

Diumenge 24 va tenir lloc el taller infantil d’hamburgueses, impartit per la Yolanda i la Cinta Casternado, que van comptar amb uns ajudants excepcionals: Inti i Carla, els seus fills.

El doctor Mariné considera un error la reducció de carn en el menú escolar.

 

Van participar més de 100 nens i nenes, que van gaudir molt preparant la seva pròpia hamburguesa, que després la podrien cuinar a les barbacoes o a casa.
Els vam explicar la importància, per a la salut, de menjar La Bona Carn comprada en els establiments de proximitat a Mercats o carrers.

I a la tarda vam gaudir de la ponència Carn i Salut impartida pel doctor Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia. Durant la ponència va quedar constància de la importància de portar una alimentació sana i equilibrada, on haurien d’haver tots tipus d’aliments, en la seva mesura, i tots aquells que se substitueixin per qüestions ideològiques (dietes veganes/vegetarianes) haurien de ser complementats amb suplements alimentaris. El doctor Mariné considera un error la reducció de carn en el menú escolar.

El Gremi va manifestar el seu malestar a l’Ajuntament

També vam tenir l’oportunitat de mostrar el nostre sentiment de malestar amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, quan la tarda de divendres van visitar-nos. El seu posicionament contra el consum de carn afecta greument els nostres negocis, però també com a persones responsables que som, ens amoïna molt la reducció del consum de carn en els menjadors escolars públics, on la carn vermella s’ofereix un cop al mes. Hi ha molts nens que gaudeixen de beca menjador perquè tenen una greu situació social i econòmica i l’únic àpat diari que fan és a l’escola.

I és un greu error i una irresponsabilitat de les autoritats que governen, que seran responsables dels problemes de salut dels infants i del seu futur.

Hi ha molts nens que gaudeixen de beca menjador perquè tenen una greu situació social i econòmica i l’únic àpat diari que fan és a l’escola.

Com a punt final de Mercat de Mercats vam donar els aliments que van quedar i estaven en excel·lents condicions a la Fundació Pare Manel.

Volem donar les gràcies a tots els agremiats i agremiades que van visitar Mercat de Mercats i molt especialment a tots els membres de l’equip del Gremi que ho van fer possible:

 • Alex Gallifa
 • Ana Parra
 • Antoni Gálvez
 • Araceli Hernández
 • Carla
 • Cinta Casternado
 • Elena Carrasco
 • Ferran Vilà
 • Imma Domínguez
 • Inti
 • Mònica Adell
 • Núria Folch
 • Xavier Gallifa
 • Yolanda Casternado

Agraïm també l’equip de l’Institut Municipal de Mercats que ens va oferir en tot moment el seu suport, i a la col•laboració de les interprofessionals Interovic i Provacuno.

Aquest és un dels esdeveniments impulsat des del Gremi per a promocionar el consum de carn i la seva compra en els establiments agremiats. No podem permetre que en un esdeveniment gastronòmic no hi hagi presència del nostre sector i us encoratgem a participar en d’altres.

El futur del sector és a les nostres mans i la suma d’esforços ho farà possible!!! El Gremi som tots i totes!!!

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad