El doctor Antonio Escribano en Onda Cero: “La supressió de les carns al menú escolar és un error”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

 

El reputat endocrinòleg i catedràtic de nutrició esportiva, Antonio Escribano, ha estat entrevistat al programa La Ciutat d’Onda Cero. L’entrevista, de la qual us fem un petit resum però què podeu escoltar en l’enllaç, contempla molts titulars dels quals us avancem alguns que ens han semblat interessants:

 

CLICA AQUÍ PER SENTIR L’ENTREVISTA

Sobre la reducció del consum de carn o noves dietes que l’exclouen, especialment a Barcelona on l’Ajuntament la redueix considerablement dels menús escolars. Vostè com a catedràtic en nutrició esportiva, i tenint en compte que els nens i nenes solen practicar esport, quina opinió en té?

 

“La supressió de les carns al menú escolar és un error. Aquestes qüestions no haurien d’estar sotmeses a plantejaments ideològics”.

“La alimentació és bioquímica. No es tracta de filosofia. Som omnívors i portem sent omnívors milions d’anys. Sembla que ara hi ha la tendència de dir que l’essèr humà porta equivocat tota la història. Doncs no és així”.

“La proteïna animal forma part de l’alimentació humana des de sempre”.

I a nosaltres els adults, què ens pot passar si no mengem carn?

 

“Si no mengem carn, si no mengem proteïna animal en general, ens estem privant d’aminoàcids essencials. Molta gent pensa que es poden substituir amb la verdura. Doncs, no. No són els mateixos aminoàcids”.

“L’agricultura i la ramaderia alteren molt poc o tenen poca influència sobre el canvi climàtic. En tot cas la seva alteració és assumible perquè ens proporcionen uns avantatges enormes”.

“La Dieta Mediterrània cobreix totes les nostres aspiracions quant a alimentació. Quina necessitat hi ha de ficar la pota i fer que el dia de demà puguin haver dèficits com alteracions del creixement, alteracions del desenvolupament del cervell, alteracions del sistema muscular…?”.

I sobre les carns que no són carns. Què n’opina?

 

És com si a vostè li regalen un rellotge de cartró. És molt bonic, però com donarà les hores? Que sembli carn, que tingui el seu color… que tinguem la sensació de menjar carn es queda a nivell de la llengua. L’aparell digestiu humà té 12 metres de llarg dels quals 5 centímetres detecten el sabor, la resta són molècules. I a l’organisme el que li interessa són les molècules. Podrem amagar l’olor del cartró, però haurà de donar les hores algun dia el rellotge. És un engany pensar que s’està menjant carn quan no ho és”.

“Les carns que no són carns están elaborades per 35 o 40 elements diferents, alguns d’ells discutibles”.

“L’èsser humà té tendència últimament a faltar el respecte a la biologia. Com es vol canviar la dieta humana després de milions d’anys! No podem viure de coses rares i d’esnobisme. Hi ha una pandèmia d’originalitat. Veja’m qui la diu més rara! Abans no tenien trascendència però amb els mòbils, tothom s’enganxa a les coses provocadores”.

“En termes musicals, la partitura de l’alimentació humana ha de ser la Dieta Mediterrània. Qui té interès en què no sigui així? S’ha de respectar la lògica, el sentit comú i la ciència. Estem desenvolupant una espècie humana allunyada de la lògica i arribarà el moment en què ens enrecordarem de les errades d’avui”.

“Respecte de la carn de laboratori, agafar unes quantes cèl·lules, reproduir-les a ritme de tumors i que després se les mengi algú em sembla molt arriscat”.

 

Des del Gremi agraïm la col·laboració de Carne y Salud i de Provacuno per posar-nos en contacte amb el doctor Antonio Escribano.

 

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad