El Gremi, mobilitzat amb les entregues solidàries de carns de qualitat a les famílies més necessitades

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Fa més d’un any que vivim amb la pandèmia. Un any col·laborant amb les famílies més necessitades ajudant a què no faltin les carns de qualitat a cap llar. El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques va engegar fa un any la campanya ‘Som a Primera Línea per Tu.  Ajuda’ns a Ajudar’, una campanya que es va fixar com a objectiu “intentar en la mesura del possible pal·liar la situació d’emergència que estàvem detectant: moltes famílies no podien menjar carn”, explica Xavier Gallifa president del Gremi.

“La nostra entitat ja col·laborava amb Càritas per fer entregues solidàries, així que vam decidir obrir aquesta iniciativa a d’altres associacions. Només amb Càritas més 15.000 famílies han rebut les safates de carns de vedella, de porc o de pollastre.  “Hem superat totes les previsions. Segons les nostres dades, el Gremi i totes les empreses amb qui es col·labora per a fer les entregues, ha distribuiït més d’11.000 kgs de carns”.

Com es pot col·laborar?

Totes aquelles persones a títol individual que vulguin col·laborar ho poden fer en tots aquells establiments que participen a la campanya Som a Primera Línia Per Tu. Ajuda’ns a Ajudar.

Mes informació a gremicarnissers.com, trucant directament al Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques al telèfon 601 31 77 44 o enviant un correu electrònic a info@gremicarnissers.com

Com bé diu Sor Lucia de Caram, de la Fundació Santa Clara de Manresa amb qui el Gremi col·labora, en el seu Instagram: “La situació actual ha fet que en poques setmanes, s’hagi passat de les 500 famílies que s’atenen habitualment a més de 800 el que fa que una donació com la que coordina el Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona, ajudi molt i permeti donar menjar de qualitat a gent que, realment, ho està passant molt malament”.

 

 

Som a Primera Línia per Tu. Ajuda’ns a Ajudar, la campanya solidària del Gremi

Des que el Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques va engegar la iniciativa solidària ‘Ajuda’ns a ajudar’ els establiments agremiats i els clients han fet pinya per col·laborar. Els més d’11.000 kgs de carns entregats a les entitats són un bon exemple. “Som un gremi amb dedicació i ofici. Però també solidari. La situació d’incertesa que viviu la societat no convida a tenir perspectives molt positives. Però el Gremi continuarà col·laborant en la mesura del possible. Per això som una entitat amb Cor”.

Precisament, el Gremi ha estat reconegut per Càritas Diocesana de Barcelona com a empresa que ajuda a combatre la crisi econòmica i social provocada per la covid-19 en famílies en situació de vulnerabilidat.

 

La nostra ajuda és un suport més a la feina extraordinària que fan les associacions, que obtenen totes les ajudes i recursos que poden. Per posar un exemple, el Menjador Solidari El Gregal pot donar àpats a més de 300 persones cada dia gràcies a les aportacions de particulars, empreses i associacions. 300 persones al dia. 9.000 àpats al mes.

 

 

El Gremi, a banda de col·laborar amb Càritas, també participa amb voluntaris de diferents entitats, que s’encarreguen de distribuir les safates de carns de qualitat  a les famílies més necessitades. Entre les entitats amb què es col·labora es troben Creu Roja (Argentona, Gavà, Seu d’Urgell, Barcelona, Penedès), el Menjador Social El Gregal, la Federació Catalana de Famílies Monoparentals, la Fundació Santa Clara o Fundació Pare Manelentre moltres altres entitats gestionades per voluntaris.

Com es fan les entregues solidàries de carns i aviram?

Gràcies a les aportacions dels agremiats i dels clients, el Gremi contacta amb entitats solidàries i es busquen diferents opcions :

  • S’entreguen safates de carns que són repartides, pels voluntaris de les entitats solidàries, a les famílies que més ho necessiten.
  • S’entreguen carns a menjadors socials que donen de menjar als més vulnerables.

Un punt molt important a tenir en compte és que són les entitats les que determinen quines són les famílies  més necessitades.

 

 

 

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad