La carn i la prevenció del risc d’ictus hemorràgic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

La carn és font de proteïnes d’alt valor biològic i conté aminoàcids essencials, que necessitem ingerir a través de la dieta i que són necessaris per al funcionament correcte. Per exemple, els metabolits, derivats del triptòfan, un aminoàcid essencial que es troba a la carn i que es relaciona amb la capacitat de limitar la inflamació del sistema nerviós central. Aquest és un dels exemples que exposa la web Carneysalud.com, la plataforma del sector carni. A més, la carn proporciona vitamines del grup B (B1, B3, B6 i B12). Per exemple, el filet de bou presenta un alt contingut de vitamina B1; la paleta de porc és font de vitamina B3 o la carn de conill és rica en vitamina B6.

La vitamina B12, per exemple, es troba exclusivament en aliments d’origen animal. El xai presenta un alta contingut de vitamina B12. Aquesta vitamina contribueix a la formació normal dels glòbuls vermells, al funcionament normal del sistema nerviós i a la funció psicològica normal.

Per tant, la carn és un aliment que ofereix beneficis nutricionals múltiples, amb una amplia varietat de nutrients de fàcil assimilació per l’organisme humà. I a banda de les proteïnes d’alt valor biològic i les vitamines, també és una font ric en minerals com el ferro hemo, el potasi, el seleni o el zinc. Molts d’aquests nutrients fan un paper molt important en la funció del cervell, el que podria influenciar en la disminució del risc de patir un accident cerebrovascular o ictus hemorràgic.

Si a tot això afegim que la carn forma part d’una dieta variada i equilibrada amb la resta d’aliments que conformen la Dieta Mediterrània -sempre dintre de les quantitats recomenades-, ens trobem que menjar carn és salut!

Què és l’accident cerebrovascular o ictus hemorràgic

Es tracta d’un dels motius més freqüents d’assistència neurològica urgent provocat per un trastorn de la circulació causa per una interrupció de l’arribada de la sang al nostre cervell. Pot ser ocasionada per un coàgul o bé per una trencament de la paret d’un vas sanguini. L’ictus és la primera causa de discapacitat i demència vascular i afecta un 50% de la població de més de 50%. Per tant, es tracta d’un problema de salut i una urgència mèdica.

Estudis sobre l’ictus

Un estudi recent de la Universitat d’Oxford ha avaluat l’associació entre l’accident cerebrovascular i el vegetarianisme. Es van avaluar més de 48.000 voluntaris dividits en 3 grups:

  • Aquells que inclouen carn a la dieta.
  • Aquells que mengen peix però no carn.
  • Aquells que són vegans, incloent vegans durant 18 anys.

Els resultats van mostrar que hi ha un 20% més alta de risc d’accident cerebrovascular o ictus hemorràgic en aquells que mantenien dietes vegetarianes.

Els experts de la Universitat d’Oxford apunten que aquesta associació PODRIA atribuir-se als baixos nivells de nutrients com B12, vitamina D, aminoàcids essencials i àcids grassos poliinsaturats.

 

 

 

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad