La pàgina web Carne y Salud ens ofereix informació sobre com conservar la carn a casa nostra igual que els professionals als establiments de proximitat. Des del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram ens fem ressò perquè pugueu aplicar aquests senzills consells.

1. Complir amb la cadena de fred. Conservar la cadena de fred és bàsic si parlem de seguretat alimentària per a evitar el creixement de microorganismes.

2. Com conservar la carn picada

La carn picada o qualsevol producte a base de carn ha de conservar-se per sota de 2 i 4 °C respectivament, o congelat per sota de -18 °C.

3. Quants dies tinc per a consumir la carn?

El professional del teu establiment de confiança t’aconsellarà del temps màxim de conservació segons la tipologia de carn. Demana-li sempre consell.

4. Quina zona del frigorífic conserva millor la carn?

En el frigorífic cal guardar la carn en la part baixa, per ser la més freda però també per evitar que el possible líquid que deixin anar caigui sobre altres productes i els contaminin.

5. Retirar els sucs 

Els sucs de la carn són una font de proliferació de bacteris, per la qual cosa abans d’emmagatzemar-la en el nostre frigorífic és important desfer-nos d’ells per a evitar infeccions.

6. No mullar la carn abans de cuinar

No s’aconsella rentar la carn en el moment just abans de cuinar-la, ja que les esquitxades poden estendre els microorganismes a altres aliments, utensilis i superfície de la cuina que estiguem utilitzant en aquest moment.

7. Utilitzar recipients hermètics 

És preferible conservar la carn en recipients nets que es puguin tancar hermèticament, retirant el paper o plàstic en el qual venia embolicat. Això no és necessari en el cas que la carn vingui envasada en una safata, aquestes ja estan tractades per a evitar els bacteris.

Per a més informació consulteu aquest enllaç o bé poseu-vos en contacte amb el Gremi a través d’info@gremicarnissers.com o del whatsapp 601 317 744.