És hora de gaudir d’una bona Barbacoa!!! Una carn de xai, molts beneficis

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

De vedella, de xai, amb hamburgueses, amb pintxos, amb pollastre, amb porc… però sempre carns de qualitat. Hem de gaudir d’una bona barbacoa, però no de qualsevol manera. I com el sabor de la carn, carn… no hi ha res. Un sabor, molts beneficis. Per a la salut i per al medi ambient. Sabieu que la carn de xai ajuda a conservar el medi rural? A més, és la carn més natural i sostenible. O sigui que menjant carn de xai aportem, com a mínim, tres beneficis.

Una gran aportació per a la salut: La carn de xai forma part de la nostra cultura. És d’un paladar exquisit i és rica en proteïnes d’alt valor biològic: vitamina B3 que ens ajuda a disminuir el cansament i la fatiga;  B12 que contribueix al funcionament normal del nostre sistema immunològic; alt contingut en potassi, per al sistema nerviós i fòsfor per als ossos, i també conté zinc i seleni, per a la protecció de les nostres cèl·lules, cabells i ungles.

Ajudem a conservar el medi ambient:  Perquè el xai és una animal provinent del pastoreig, amb animals adaptats a les peculiaritats de cada terreny. Això implica molts beneficis per al medi ambient ja que es redueix el consum de recursos, l’iimpacte negatiu del transport i, al mateix temps, aprofitem els residus que es generen per millorar la fertilitat de la terra.

Ajudem a protegir l’economia local: Si consumim carn de xai, mantenim l’economia local del pastoratge. Sabieu que hi ha pobles que viuen del pastoreig? S’ubiquem al Pirineu i a la Garrotxa, principalment a Catalunya; i a la resta d’Espanya, troben meravelles com Albarracín o Pedraza, on el pastoreig juga un paper fonament en el desenvolupament de l’economia.

Pense- m’hi quan anem a comprar!

Voleu veure com preparem una bona barbacoa? Mireu aquesta vídeo d’Interovic, la professional del món de l’oví. Mengeu carn. És salut.

 

Recordeu que els establiments agremiats us donen garantia de qualitat gràcies al nostre segell, que implica:

  • Compromís, que els productes són de la màxima qualitat.
  • Reconeixement dels professionals en l’ofici.
  • Garantia de pertinença a un sector de més de 2.000 anys d’història a la ciutat.

Comentaris

Noticies Relacionades

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad