El Gremi protagonista a la ràdio gràcies a l’impuls de la fira iMeat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram ha estat protagonista als mitjans. Cadena Cope Catalunya i Andorra va fer una retransmissió especial des de l’estand de la fira iMeat 2019. Us deixem aquí el resum dels talls d’algunes de les intervencions perquè les pogueu compartir a les vostres xarxes socials.

Us deixem les entrevistes a: Xavier Gallifa, president del Gremi; Àlex Goñi, president Pimec; Antoni Gálvez, membre Junta; Marta Raurell, Generalitat de Catalunya i Mònica Adell, Ana París i Yolanda i Cinta Casternado, formadores del Gremi.

Teniu l’ entrevista sencera en aquest enllaç.

Xavier Gallifa, president del Gremi

Resum de la intervenció:

Una de les fites que hem aconseguit és que cada vegada que fem una fira o un curs, una formació… notem que tothom surt enfortit. A la fira iMeat fem showcookings continuats  per demostrar, a través d’experts carnissers de tota Espanya, com es pot treballar la carn per millorar-la, tant visualment com gustativamente.

Qui no ho sap i veu el  nostre mostrador, li podrà semblar que es troba davant d’una pastisseria. Però són elaborats carnis. La nostra força davant les noves tecnologies, és la nostra creativitat amb productes que s’adapten a les diferents èpoques i festivitats de l’any. Com els carnellets. Ens adaptem al que li agradi al client… però sempre amb productes naturals i saludables.

Àlec Goñi, president Pimec Comerç

Cal destacar la fira. Quan va començar el boom d’internet tothom deia que s’esgotarien les fires. Que tot es faria a través d’streaming… i resulta que no. La gent s’ha de conèixer, s’ha de tocar, s’ha de veure i s’ha de parlar els uns amb els altres. Això dona força al petit comerç. Perquè la nostra feina és la d’entendre al client i de mirar-li als ulls.

I aquest será el nostre futur. No, les noves tecnològies, sinó veure als ulls als clients i saber què volen. I en aquesta fira, la gent ve a parlar. I aquí està la força del petit comerç.  Si ens pensem que el nostre client ha de ser un número de telèfon, estem perduts.

 

 

Antoni Gálvez, membre de la Junta del Gremi

Des del Gremi donem solucions als problemes que puguin tenir els més de 600 establiments associats, facilitem servei fiscal i laboraltramitem subvencions, fem cursos de formació o fem les vedelles al cararer, un fet que crida la gent i fa visible el consum de la carn.

Però malgrat tot això, necessitem que la gent jove s’incorpori a l’ofici. Estem constantment buscant professionals. Al nostre sector, l’atur és zero. Des del Gremi estem motivant a què la formació professional pugui introduir formació relacionada amb carnisseria i xarcuteria. Estem mirant d’arribar a un acord amb la Generalitat, la Diputació i el Consell Comarcal perquè així sigui. El nostre ofici és mil·lennari.

 

Marta Raurell, cap de l’àrea de comerç del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya

Ana París, de la Xarcuteria Paris de Balaguer (Lleida)

Yolanda i Cinta Casternado, Mercat de la Concepció (Barcelona)

Mònica Adell, de Carniceries Mònica Adell

Elena Carrasco, Relacions Públiques del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram.

Comentaris

Noticies Relacionades

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad