El consum de carn al nostre país és l’adequat per a una alimentació segura, equilibrada i saludable

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

La carn és un aliment que incorpora múltiples beneficis nutricionals en el marc d’una alimentació variada i equilibrada. L’estudi ‘Unprocessed Red Meat and Processed Meat Consumption. Dietary Guideline Recommendations from the nutritional recommendations (nutriRECS) Consortium, publicat en la revista mèdica Annals of Internal Medicine, de l’American College of Physicians, una de les publicacions més prestigioses i citades en el camp de la medicina, ha arribat a la conclusió amb la qual obríem aquesta notícia.

Quines són les dades principals d’aquest estudi:

  • Els recomanacions actuals d’ingesta, entorn de les 2-4 racions setmanals, es poden mantenir perfectament per a un patró d’alimentació segura, equilibrada i saludable.
  • A Espanya el consum mitjà d’adapta perfectament a aquestes recomanacions, ja que es consumeixen aproximadament 50 g/dia de carn i al voltant de 35 g/dia de productes carnis, segons les dades oficials del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, una ingesta moderada i molt allunyada dels nivells de consum de carn vermella i productes carnis que la pròpia Organització Mundial de la Salut (OMS-IARC) considera com un “consum alt” i desaconsellat.
  • A Espanya se segueix el patró de la Dieta Mediterrània, que es caracteritza per ser rica en fibra, fruites i vegetals juntament amb un consum adequat i variat de carn i productes carnis, prioritzant els talls magres de la carn i utilitzant tècniques culinàries saludables.
  • El sector de la carn d’Espanya reitera el seu compromís per posar a la disposició de la població carns produïdes de manera ètica, responsable, sostenible i saludable, i per a continuar treballant, al costat de la comunitat científica, a promoure els avantatges d’una alimentació variada i equilibrada i un estil de vida actiu i saludable en el marc de la nostra Dieta Mediterrània.

 

Teniu la informació més completa a la revista Tecno Carne.

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad