CADA COP MÉS PARADISTES DELS MERCATS S’ADHEREIXEN AL PROGRAMA “COMERÇ VERD”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

CADA COP MÉS PARADISTES DELS MERCATS S’ADHEREIXEN AL PROGRAMA “COMERÇ VERD”

El projecte Comerç Verd dins la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

“Comerç Verd” és un projecte fet conjuntament entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), el Comissionat d’Economia Social i Solidària i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) que agrupa a les entitats de comerciants dels mercats municipals de la ciutat.

Barcelona Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible ha servit per fer un gran pas endavant en la millora de l’alimentació dels barcelonins i barcelonines. Per complir aquest objectiu, és bàsic que la ciutadania pugui accedir a aquests productes amb facilitat i que la seva distribució arribi a tots els districtes i barris. Per això el paper dels mercats municipals és fonamental, com a promotors d’alimentació saludable i com a locomotora de canvi per a la resta de comerç dels barris on estan ubicats.


Es tracta, doncs, d’un projecte de present i de futur, que accentua el caràcter dels comerciants dels mercats municipals com a prescriptors i persones de confiança de la seva clientela, esdevenint a més prescriptors de productes alimentaris locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja.

 

El programa Comerç Verd té, a més, altres tres grans objectius: continuar accentuant la diferenciació dels establiments dels mercats gràcies a la qualitat dels seus productes; aconseguir que la potenciació dels productes ecològics i de proximitat tingui un impacte destacat en la reducció de la petjada de carboni i la lluita contra l’emergència climàtica a Barcelona i facilitar alhora la viabilitat de la agricultura i la ramaderia local i sostenible.

Cada cop més ciutadans demanden productes ecològics i de proximitat. La ciutadania valora cada cop més el consum sostenible/responsable. Segons l’enquesta Omnibus Municipal de 2019, el 73,5% de la ciutadania de Barcelona té en compte la proximitat en l’origen dels productes, el 73,9% té en compte si el producte és de producció pròpia o el més directe possible de pagès, i el 58,3% té en compte si el producte és ecològic. Aquestes tendències que s’han accelerat i accentuat en el la dinàmica de canvis de valors i hàbits de consum degut a la pandèmia. En aquest context, la venda de producte de proximitat, ecològic, de producció pròpia o directa de pagès és una molt bona oportunitat tant per als mateixos comerciants com per al conjunt de la ciutat de donar resposta a una demanda clara dels ciutadans i ciutadanes.

                 

 

Més informació a:

https://ajuntament.barcelona.cat/mercats/ca/content/comerc-verd

https://ajuntament.barcelona.cat/mercats/ca/noticia/mzss-productes-de-proximitat-i-ecolzegics-als-mercats-de-barcelona

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad