La propera edició d’Alimentària, el saló d’alimentació, begudes i foodservice més important d’Espanya i un dels més destacats d’Europa, tindrà lloc del 17 al 20 de maig de 2021. Fira de Barcelona ha consensuat amb el sector les noves dates de l’esdeveniment, donant resposta així a la petició de les principals empreses i associacions de la indústria i amb l’objectiu de celebrar-lo l’any vinent amb la màxima participació i internacionalitat possible.

Dintre d’Alimentaria, Intercarn és un dels salons motors. Mostra la potència i la vocació exportadora del sector carni, el primer de la indústria agroalimentària per facturació amb més de 8.400 milions d’euros i el 32% del total del sector carni espanyol.

Algunes dades interessants del sector alimentari:

  • La indústria alimentària és la principal indústria d’Europa. A Espanya ocupa el 4t lloc.
  • Per al Govern d’Espanya es tracta d’un sector estratègic que treballa amb els estàndards de qualitat més alts per a tenir un producte de qualitat, sa i segur.
  • El Govern, a través d’Aliments d’Espanya, vol posar en valor la indústria, que connecta amb el consumidor, que determina els productes que vol consumir. Perquè tot el que es valora i es coneix, no es malgasta.
  • La indústria alimentària, on s’hi troba la càrnia, ha facturat 116.000 milions de €, prop d’un 3% del PIB.
  • Està formada per 31.300 empreses, una gran majoria pimes, amb prop de 500.000 treballadors que depenen.