7 de cada 10 consumidors s’interessen per l’etiquetatge dels aliments

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

question in the butcher’s shop

A començaments d’aquest any 2020, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va publicar un informe per conèixer el nivell de satisfacció i confiança dels consumidors envers l’etiquetat dels productes. Aquest informe es va elaborar gràcies a una enquesta feta a més de 1.500 consumidors i, per tant, ens dona una mostra representativa molt fidel del que vol el consumidor a l’hora de comprar.

Les conclusions d’aquest estudi  (que podeu consultar en aquest enllaç) són clares per al nostre sector: 7 de cada 10 consumidors es guia per l’etiqueta a l’hora de comprar un producte i que els productes on més consulten l’etiquetatge és als frescos, sobretot la carn. Si extrapolem la mostra a la població total vol dir que el 70% dels consumidors mira l’etiqueta del nostre producte!!!

Per tant, ho hem de tenir clar. Hem d’estar formats per saber què indiquem a l’etiqueta, com enumerem els ingredients, com identifiquem els al·lèrgens, etc.

I per ajudar-vos hem organitzat dues jornades, molt interessants, per tal d’aclarir els dubtes i inquietuds i que us ajudarà a donar una informació correcta als clientes, complir amb la normativa i evitar sancions.

La primera de les jornades serà el dilluns 27 de gener, de 16 a 19h i us proposem un TALLER PRÀCTICA SOBRE ETIQUETATGE I FITXES TÈCNIQUES on es relacionaran les fitxes tècniques amb les etiquetes dels productes. El curs serà impartit per la Mònica Saltor consultora, formadora i auditora, especialista en seguretat alimentària.

I podreu resoldre dubtes com per exemple:

 • Quina informació ha de constar en una fitxa tècnica?
 • Quina és la denominació del nostre producte?
 • Com hem d’enumerar els ingredients?
 • Si una matèria primera porta additius, els hem d’indicar a l’etiqueta?
 • Com indiquem els al·lèrgens?
 • Quan hem d’indicar les traces?
 • De quina mida han de ser les lletres de l’etiqueta?
 • Hem d’indicar la quantitat neta?
 • Qui ha de constar com a responsable del producte? I si l’elabora un altre per mi?
 • És obligatori indicar els valors nutricionals dels productes? Com els determinem
 • Podem dir que el nostre producte és “natural” o “artesà”?
 • Hem d’indicar caducitat o consum preferent? Com ho determinem?

Aquest curs té un preu per agremiats de 50€ i queden poques places disponibles!!!

La segona jornada serà impartida per l’empresa OS SISTEMES el dilluns 24 de febrer de 16 a 19h. Ens presentaran solucions tecnològiques que us ajudaran a tenir un impecable i correcte eitquetatge, i a elaborar les fitxes tècniques. Serà una JORNADA GRATUÏTA QUE NO US PODEU PERDRE!!!

Reserveu la vostra plaça perquè són limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripció.

Pots fer-ho contactant amb el 933 23 40 19 /  601 31 77 44 o enviant un mail a info@gremicarnissers.com.

 

 

 

Comentaris

Noticies Relacionades

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad