Informació rellevant que l’establiment agremiat ha de tenir en compte sobre el coronavirus

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Després que la Generalitat hagi decretat el tancament de centres educatius, de centres cívics i suspensió d’actes de diversa condició, entre els nostres clients s’està generant un estat d’alerta. Volem que els nostres establiments de carn i de proximitat tinguin les respostes davant la crisi del coronavirus.

Des del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram es vol deixar palesa la professionalitat dels treballadors del sector carni davant d’una situació totalment anòmala.

Mesures aprovades pel Govern central. Pla de xoc per frenar el coronavirus. Informació d’interès. (11.03.2020)

Quant al nivell d’higiene i seguretat alimentària dels nostres productes a l’establiment, des del Gremi i des de les institucions oficials, assegurem que:

 • És totalment segur menjar carn, i les recomanacions que es llancen des de l’OMS i el Ministeri de Sanitat són a nivell general de manipulació dels aliments.
 • El sector carni espanyol compleix amb la normativa europea i nacional assegurant la innocuïtat del producte final i les bones pràctiques al llarg de tota la cadena alimentària.
 • Malgrat tot, cal seguir les normes de seguretat alimentària i per tant és necessari rentar-se les mansa amb sabó abans, mentres i després d’haver manipulat aliments.

Què passa quan un dels nostres empleats té coronovirus?

S’ha de sol·licitar la baixa com accident laboral. L’aïllament preventiu és considerat a Espanya com a situació d’incapacitat temporal per contingències professionals (accident de treball):

 • Segons el Reial decret llei 6/2020, de 10 de març, es consideraran, amb caràcter excepcional, situació assimilada a accident de treball, exclusivament per a la prestació econòmica d’incapacitat temporal del sistema de Seguretat Social, aquells períodes d’aïllament o contagi de les persones treballadores provocat pel virus COVID-19.
 • En tots dos casos la durada d’aquesta prestació excepcional vindrà determinada pel comunicat de baixa per aïllament i la corresponent alta.
  Podrà causar dret a aquesta prestació la persona treballadora per compte propi o aliè que es trobi en la data del fet causant en situació d’alta en qualsevol dels règims de Seguretat Social.
 • La data del fet causant serà la data en la qual s’acordi l’aïllament o malaltia del treballador, sense perjudici que el comunicat de baixa s’expedeixi amb posterioritat a aquesta data.

Si hem estat en contacte amb una persona / treballador infectat què hem de fer?

Els treballadors i treballadores que presentin símptomes compatibles (febre, dificultat en respirar o tos, o aquells que determinin les autoritats sanitàries) amb la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 han de trucar al 061 i seguir les indicacions de l’autoritat sanitàri.

 • Cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
 • És essencial reforçar les mesures habituals d’higiene, rentar-se freqüentment les mans amb sabó o bé desinfectar-les amb solucions hidroalcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones.
 • Es recomana evitar el contacte estret i mantenir distanciació social amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

Sobre l’ús de mascaretes:

 • Només es recomana l’ús de mascareta de protecció individual, o equip individual auto filtrant, en aquells casos que per sector d’activitat o per exposició directa s’hagi prescrit.
 • Només es recomana portar mascareta quirúrgica, és a dir, aquelles que eviten el contagi sobre l’entorn, a les persones malaltes o sospitoses de ser-ho.

Què passa si els treballadors tenen fills petits i, quan tanquin les escoles, han de quedar-se a casa?

Buscar solucions de fleixibilitat i de conciliació familiar, en comú acord entre empresa i treballador.

 

Cal tenir en compte que estem vivint una situació realment excepcional a tot el món i, per aquest  motiu, els esdeveniments canvien minut a minut. Des del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona romandrem a l’expectativa davant les mesures que s’adoptin des del Govern de l’Estat i la Generalitat i us mantindrem informats a través de la web i les xarxes socials.

Si teniu dubtes, podeu consultar-nos per tal que els nostres experts us puguin assessorar:

 • Telèfon: 933 234 019
 • Mòbil: 601 317 744
 • info@gremicarnissers.com

Informació oficial:

 

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad