El Gremi es posiciona davant l’ús carmanyoles dels clients per portar la carn a casa

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

 

 

El Gremi sempre ha estat i estarà a favor del reciclatge. De fet aviat hi haurà una campanya per tal de donar a conèixer entre els agremiats i els clients els bons usos del material reutilitzable o compostable per reduir embolcalls i residus innecessaris. Pero ara, per ara, amb uns rebrots que creixen sense el control que voldríem, des del Gremi fem una crida al sentit comú.

En un article del diari La Vanguardia d’avui 28 d’octubre s’aconsella als clients que comprin carn o peix portar la seva carmanyola de casa. Creiem que l’article, tot i que és correcte i va en la línia que defensa el Gremi, no és adient en aquests moments. Els carnissers, xarcuters i pollaires del nostre gremi mai podran saber si l’envàs que porta el client està suficientment net i higienitzat. No ens podem arriscar! Hem de ser conscients amb el que tenim entremans i posar-hi remei perquè el virus no s’expandeixi més.

Per aquest motiu el Gremi i els seus agremiats no acceptaran carmanyoles mentre els rebrots continuïn creixent. I no ho diem nosaltres. El Gremi aplica la recomanació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ACSA) que és ben clar en aquest aspecte: la no recomanació de fer aquesta pràctica precisament per evitar compartir materials. Malgrat tot, reproduïm punt per punt el posicionament de l’ACSA.

“Us informem que, segons la informació científica disponible, l’agent causal de la COVID-19 pot sobreviure fins a 72 hores en superfícies de plàstic, acer inoxidable i altres materials. Atès que no és possible garantir que els recipients portats pels clients es trobin lliures de contaminació, en la situació actual no considerem recomanable aquesta pràctica. Tot i que actualment no hi ha una prohibició normativa expressa, considerem que, transitòriament i fins que finalitzi la situació extraordinària en que ens trobem, caldria evitar l’ús d’envasos aportats pels clients.”

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Tan aviat com la situació epidemiològica ens ho permeti recuperarem els consells de seguretat alimentària en l’escenari de la reducció d’envasos.

Recordeu que els establiments agremiats us donen garantia de qualitat gràcies al nostre segell, que implica:

  • Compromís, que els productes són de la màxima qualitat.
  • Reconeixement dels professionals en l’ofici.
  • Garantia de pertinença a un sector de més de 2.000 anys d’història a la ciutat.

Comentaris

Noticies Relacionades

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad