D’obligat compliment: Pla sectorial de desconfinament per al sector de l’alimentació en establiments comercials individuals

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

 

El Departament d’Empresa i Coneixement ha publicat un Pla d’Accions per als Establiments Comercials de Venda al Detall i a l’Engròs per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc. Entre les mesures a destacar i que tenen a veure amb els establiments d’alimentació, el Gremi us facilita l’apartat sencer en que és prioritza de manera obligatòria l’ús de guants.

Important: Alimentació i especificitat del nostre sector

 

  • Es reiteren les mesures de seguretat aprovades i adoptades fins ara pel comerç alimentari i la seva experiència en aquest període. En tots els casos, s’extremaran les mesures de seguretat i la freqüència en la neteja i desinfecció, com s’ha vingut fent fins ara.
  • L’ús de guants per part dels clients és obligatori sempre que manipulin productes no envasats, i recomanable amb caràcter general. L’ús de guants per part dels treballadors és obligatori per al contacte amb productes no estan envasats, i s’ajustarà a la reglamentació sobre manipulació d’aliments per a totes les situacions.
  • En l’autoservei d’altres productes a granel caldrà habilitar les mesures de seguretat adaptades al tipus de producte.
  • En el cas de productes de pesca, carn, xarcuteria, polleria o de fruites i verdures i hortalisses en despatx assistit podrà establir-se una distància de seguretat entre el client i els productes adaptada a la mida de l’establiment.
  • És obligatori disposar de rentamans d’accionament no manual amb aigua calenta i freda amb sabó amb dosificador, eixugamans d’un sol ús i paperera amb pedal.
  • L’ús de guants per part dels treballadors és obligatori per al contacte amb productes no estan envasats, important que els guants es canviïn amb freqüència i es mantinguin nets. Portar guant sempre pot generar una falsa seguretat d’higiene.

 

El Pla d’Accions també estableix mesures obligatòries com la neteja de mans i la distància física; la ventilació correcta de l’establiment; la informació sobre l‘aforament i el cumpliment de les mesures per part dels clients; la desinfecció i higiene com a mínim dues vegades al dia i la recomanació perquè hi hagi el mínim contacte amb clients i proveïdors.

 

Aquests apartats del Pla d’Accions els podeu ampliar en aquest enllac.

Recordeu que els establiments agremiats us donen garantia de qualitat gràcies al nostre segell, que implica:

  • Compromís, que els productes són de la màxima qualitat.
  • Reconeixement dels professionals en l’ofici.
  • Garantia de pertinença a un sector de més de 2.000 anys d’història a la ciutat.

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad