Un estudi científic avala que el zinc, present de manera important a les carns de qualitat, ajuda a lluitar contra la covid-19

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

Els èssers humans necessitem una quantitat de nutrients, vitamines i minerals perquè l’organisme funcioni correctament. Alguns, són desconeguts, tot i la importància essencial per a una bona salut. Aquest és el cas del zinc.

Les seves propietats són més que contrastades:

  • Millora i equilibra el nostre sistema immunològìc.
  • Regula la producció de greix a la pell, per tant millor els processos d’acnè.

Precisament sobre la millora del nostre sistema immunològic, una investigació portada a terme per l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques i la UPF, evidencia l’efecte positiu del zinc en les persones que pateixen de forma greu els efectes de la covid-19.

La investigació s’ha publicat a la revista Nutrients i deixa clara la relació entre el dèficit de zinc i l’increment de la mortalitat o un temps de recuperació més llarg de la covid-19 perquè s’incrementa la possibilitat de tenir una infecció. Per tant, tenir un índex de zinc baix ÉS UN FACTOR DE RISC QUE DETERMINA L’EVOLUCIÓ DE LA COVID-19.

Quina és la quantitat de zinc per a les persones?

Un adult necessita entre 8 i 14 mg de zinc al dia, sent la proporció major quan parlem de les dones embarassades o que estiguin en període de lactància.

Com detectem que tenim dèficit de zinc?

Tenim habitualment: infeccions, cicatritzacions lentes, aparicions de llagues, manca de gana, problemes de gust, olfacte o vista.

Quins són els aliments amb més aportació de zinc?

  • Fetge de vedella: 7 grams de zinc per cada porció de 100 grams.
  • La carn vermella de boví: Aporta 6,2 grams de zinc per cada peça de 100 grams. Les millors porcions són el filet, la contra, la culata i el llom, alt o baix.
  • Pit de pollastre: ens aporta 5 grams de zinc per cada tros de 100 grams.

Cal prendre suplements de zinc?

No, dintre d’una alimentació sana, equilibrada i saludable. Si existeix algun problema de salut, millor consultar al metge.

Fa més de 35 que s’estudia com el zinc ens ajuda a escurçar la durada, per exemple dels refredats. Ara amb la covid-19, sembla més que demostrat els beneficis que aporta el zinc, un element que es troba amb major proproció a les carns de vedella i pollastre.

El Gremi ja us ho avançava en la campanya de tardor: Alimenta les teves defenses. Menja carn, on recomanàvem la ingesta de carn en una dieta equilibrada per la seva aportació de vitamina B12 i de zinc.

 

 

 

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad