Recomanacions per a la bona conservació de la carn durant els mesos d’estiu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

L’alimentació i la salut ha d’anar acompanyades d’un bon estat de conservació de la carn. Per aquest motiu els professionals de la carn saben que no s’ha de trencar mai la cadena de fred o quin tipus de recipients són els idonis per a una conservació òptima.

Des de la web Carne y Salud ens aporten alguns consells que el Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram us fa arribar perquè els pugueu aplicar a casa.

Amb l’arribada de les calors, la bona conservació dels aliments incrementa la seva importància ja que poden aparèixer microorganismes que faran malbé la carn i afectar la nostra salut. Cal que estiguem atents i prendre les mesures necessàries per a un consum adequat i segur.

Quines són les petites mesures diàries que hem d’aplicar per a la bona conservació de la carn al frigorífic? 7 consells bàsics

No trencar amb la cadena del fred

Conservar la cadena de fred és bàsic si parlem de seguretat alimentària. Si la mantenim, limitarem la possibilitat de creixement de microorganismes a la carn que poden causar malalties.

Com conservar la carn picada

La carn picada o qualsevol producte a base de carn s’ha de conservar per sota dels 2 i 4 º C, respectivament,  o congelada per sota dels -18 ºC. En el cas de la carn picada, cal tenim especial cura amb la seva manipulació i cuinar-la completament abans de menjar-la.

Quin és el temps per consumir la carn?

Un aliment fresc com la carn sol tenir una vida d’uns 8 dies per al consum humà. Una vegada el comprem, la carn pot portar 3 o 4 dies emmagatzemada o refrigerada, per tant, la carn s’ha de consumir abans d’aquest límit de 8 dies.

A quina zona del frigorífic es conserva millor la carn?

Cal guardar la carn a la part baixa, perquè és la zona més freda, però també per evitar que el possible líquid que deixi anar caigui sobre altres productes i els contamini.

Retireu els líquids

Els líquids de la carn són una font de proliferació de bacteris, per tant abans emmagatzemar-la al nostre frigorífic, és important desfer-nos d’ells per evitar infeccions.

No mulleu la carn abans de cuinar-la

No s’aconsella rentar la carn en el moment de cuinar-la, perquè quan s’esquitxa es poden estendre els microorganismes a d’altres aliments, eines de cuina i superfície de cuina que estiguem fent servir en aquell moment.

Utilitzeu recipients hermètics

És preferible que conserveu la carn en recipients nets que es puguin tancar hermèticament, treient el paper o plàstic on venia embolicada. Aquest procedimient no és necessari quan la carn estigui envasada en una safata, perquè estan tractades per evitar els bacteris. 

Al nostre establiment, podreu trobar les millors carns. Mengeu carn. És salut.

 

Recordeu que els establiments agremiats us donen garantia de qualitat gràcies al nostre segell, que implica:

  • Compromís, que els productes són de la màxima qualitat.
  • Reconeixement dels professionals en l’ofici.
  • Garantia de pertinença a un sector de més de 2.000 anys d’història a la ciutat.

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad