Jornada online per conscienciar sobre la reducció de plàstics i envasos d’un sol ús als establiments agremiats

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

 

 

 

El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques ha coordinat la jornada online gratuïta “Acabem entre tots amb els residus de plàstic”, on s’ha plantejat la importància de la reducció de plàstics i envasos d’un sol ús als nostres negocis i dels canvis normatius que ens condicionaran.

Des del Gremi s’ha volgut conscienciar sobre l’impacte que suposa un ús excessiu de plàstics i envasos, s’ha fet incís en el que es pot fer des del nostre comerç per aplicar unes bones pràctiques amb altres alternatives.

Teniu més material i documentació que us poden servir per estar al dia sobre sobre la reducció de plàstics i envasos. Ho podeu demanar a info@gremicarnissers.com

 

Barcelona Comerç + Sostenible

Cada cop són més els clients sensibles amb aquest tema i hem de ser referents i donar als nostres establiments un valor afegit. La jornada va comptar amb la participació de Glòria Molina, tècnica de Barcelona Comerç + Sostenible, que va explicar les diferents propostes i criteris de sostenibilitat que més contribueixen a la sostenibilitat de la nostra ciutat.

Fundació Rezero

També va participar Laia Carulla de la Fundació Rezero, que va posar el punt sobre els impactes del sobre envasat i envasos d’un sol ús, la seva toxicitat i l’ impacte en la salut. Sobre els comerços és necessari fer un canvi d’hàbits, apostant per la reutilització, perquè és una oportunitat de fer un pas endavant, i el paper positiu i potencial del comerç de proximitat.

També va explicar la normativa europea, espanyola i properament la catalana i el Pla Alimentació Catalunya, que inclou la sostenibilitat com un dels vectors més importants. Cal una major conscienció social, entre els clients i clientes, i des dels comerços, hem d’estar preparats per oferir els nostres productes amb alternatives reutilitzables segons la tipologia de productes, envasos i embolcalls d’un sol ús i de menor impacte. Cal tenir unes bones pràctiques per a eradicar o aminorar l’ús dels plàstics.

Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Per la seva banda, Raquel Arpa de l’Agencia Catalana de Seguretat Alimentària, va actualitzar la informació sobre normativa i recomanacions respecte de la seguretat alimentària i la reducció de plàstics d’un sol ús, i les recomanacions en temps de Covid: ús de guants i carmanyoles.

 

Per a més informació, truqueu al 601 31 77 44 i o bé envieu-nos un correu electrònic a info@gremicarnissers.com

 

Recordeu que els establiments agremiats i Amics del Gremi us ofereixen garantia de qualitat gràcies al nostre segell, que implica:

  • Compromís, que els productes són de la màxima qualitat.
  • Reconeixement dels professionals en l’ofici.
  • Certificat que s’han aconseguit tots els processos de qualitat.
  • Garantia de pertinença a un sector de més de 2.000 anys d’història a la ciutat.

 

Comentaris

Accede con tu cuenta de Agremiado
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad