CONEIX-NOS

El Gremi

Història

El Gremi de Carnissers de Barcelona disposa d’un arxiu que conté documentació antiga que abasta un període que va des de finals del segle XVII fins a la dècada dels 50 del segle XX. L’arxiu està compost per uns 200 documents en format de fulls volanders o crides, que han servit per informar els barcelonins de la disponibilitat i els preus de la carn a la ciutat en el decurs dels anys.

Són cartells de gran format que es penjaven a les portes de la muralla i que informaven els ciutadans de la carn que podien trobar, animals i parts de cadascun, les quantitats segons nombre d’habitants, el preu de les parts i a pes, la quantitat de taules de carn que hi havia, etc. També hi ha lleis, ordres reials, municipals i escrits notarials, que amplien la informació i que aporten documents custodiats a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

 

Consulta alguns dels documents històrics.

Informació sobre la història dels professionals de la carn. 

Coneix-nos

Objectius

Representar els seus afiliats i defensar els interessos professionals, davant de qualsevol administració i/o altres organismes.

Treballar diàriament per oferir assessorament tècnic creant aquells serveis que puguin resultar útils als professionals.

Serveis

El Gremi porta a terme diversos cursos de formación i reciclatge, tant presencial com online, com són la formació en manipulació d’aliments, obligatòria segons la legislació vigent, o cursos, segons les necessitats i inquietuds dels afiliats, relacionats amb l’ofici.

Publiquem i enviem trimestralment la revista Tall, amb l’objectiu de mantenir una informació constant a tots els nostres agremiats dels proveïdors, novetats, cursos, sanitat… en fi totes les qüestions relacionades amb la seva activitat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad