CONEIX-NOS

El Gremi

Història

El Gremi de Carnissers de Barcelona disposa d’un arxiu que conté documentació antiga que abasta un període que va des de finals del segle XVII fins a la dècada dels 50 del segle XX. L’arxiu està compost per uns 200 documents en format de fulls volanders o crides, que han servit per informar els barcelonins de la disponibilitat i els preus de la carn a la ciutat en el decurs dels anys.

Són cartells de gran format que es penjaven a les portes de la muralla i que informaven els ciutadans de la carn que podien trobar, animals i parts de cadascun, les quantitats segons nombre d’habitants, el preu de les parts i a pes, la quantitat de taules de carn que hi havia, etc. També hi ha lleis, ordres reials, municipals i escrits notarials, que amplien la informació i que aporten documents custodiats a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

 

Consulta alguns dels documents històrics.

Informació sobre la història dels professionals de la carn. 

Coneix-nos

Objectius

Representar els seus afiliats i defensar els interessos professionals, davant de qualsevol administració i/o altres organismes.

Treballar diàriament per oferir assessorament tècnic creant aquells serveis que puguin resultar útils als professionals.

Serveis

El Gremi porta a terme diversos cursos de formación i reciclatge, tant presencial com online, com són la formació en manipulació d’aliments, obligatòria segons la legislació vigent, o cursos, segons les necessitats i inquietuds dels afiliats, relacionats amb l’ofici.

Publiquem i enviem trimestralment la revista Tall, amb l’objectiu de mantenir una informació constant a tots els nostres agremiats dels proveïdors, novetats, cursos, sanitat… en fi totes les qüestions relacionades amb la seva activitat.

Cerrar Sesión
Accedeix amb el teu compte d'Agremiat
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad