Dintre d’una dieta variada i equilibrada, la carn és un element indispensable per a les persones. I més encara per a les dones embarassades, ja que la despesa energètica i les necessitats de nutrients per passar al nadó són elevats. La carn és 100% saludable.

Les necessitats de proteïnes durant l’embaràs s’incrementen i segons  l’EFSA (European Food Safety Authority, organisme europeu que treballa coma font científica i de comunicació sobre els riscos associats a la cadena alimentària), es recomana un augment en la ingesta de proteïnes en dones embarassades de 1, 9 i 28 g/d en el primer, segon i tercer trimestre, respectivament.

La carn és un excel·lent aliment per a donar resposta a aquests requeriments, a conseqüència del seu alt contingut en proteïnes, la qual cosa assegura un bon desenvolupament de l’embaràs i afavoreix, per exemple, la formació de nous teixits.

Aportació de vitamines imprescindibles

Els productes carnis aporten vitamines importants com per exemple, la vitamina B12 i la vitamina B6. Entre les moltes propietats d’aquestes vitamines, trobem la seva funció sobre la diferenciació cel·lular, una cosa essencial durant l’embaràs. La vitamina B12 contribueix al procés de divisió cel·lular i al funcionament normal del sistema nerviós. A més, la vitamina B6 ajuda a regular òptimament l’activitat hormonal.

Per exemple, les costelles i la carn magra de porc o costella de xai i vedella, són font de vitamina B12 i el rellom de porc i la carn magra de vedella són font important de vitamina B6 i en
carns com el conill existeix un alt contingut de totes dues vitamines.

Teniu més informació a Carne y Salud.