La Dieta Mediterrània ha guanyat l’or com la millor dieta general de 2019. La US News and World Report és la institució que li ha atorgat aquest merescut premi per ser una dieta enfocada en  un estil de vida més saludable.  I la carn té un grau d’aportació molt elevat en aquest guardó. La Dieta Mediterrània és una valuosa herència cultural que representa molt més que una simple pauta nutricional, rica i saludable.

És un estil de vida equilibrat que recull receptes, maneres de cuinar, celebracions, costums, productes típics i activitats humanes diverses que s’han elaborat durant més de 2.000 anys a la regió mediterrània.

 

 

I per què ha obtingut el primer lloc, segons els experts?

1.- Perquè la majoria d’habitants dels països mediterranis solen viure més que els nord-americans i pateixen menys malalties com el càncer o problemes del cor.

2.- Per l’estil de vida actiu, el control de pes i una dieta equilibrada amb fruita, llegums, carns i peixos.

3.- Perquè tot l’anterior es combina amb activitat física diària (passejos diaris, per exemple).

 

El secret de la Dieta Mediterrània és l’equilibri…  La Dieta Mediterrània és un dels elements de la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat elaborada per la UNESCO. Pensem bé les coses abans de decidir: 2000 anys d’història de la Dieta Mediterrània o l’eliminació de la carn de la nostra dieta? Tu tries

Tornem a posar com a exemple el doctor nutricionista i endocrinòleg, Antonio Escribano: “L’alimentació dels éssers humans està perfectament definida des del punt de vista científic. Per tant, no ens hem de deixar influir per qualsevol persona que pretén ser original, inventant tot tipus d’ocurrències”.

 

Per tant tria carn de qualitat i de proximitat a l’hora de consumir una bona hamburguesa. Avui Dia Internacional de l’Hamburguesa, el Gremi reinvidica l’hamburguesa i al professional i detallista de la carn!!!